Dirigent leerlingenorkest en samenspeelgroep

Meike Warmoeskerken

Een enthousiaste muzikale verbinder, met oog en oor voor zowel het individu als het grote geheel. Dat is Meike Warmoeskerken.

Geboren en getogen te Bergen op Zoom kreeg Meike op haar 11e de eerste pianolessen. Na een bezoek aan een concert in Stadsschouwburg De Maagd wist ze het zeker: ‘later als ik groot ben word ik dirigent!’

Vanaf dat moment is muziek haar grootste passie en drijfveer geweest en heeft ze haar dromen waar mogen maken.

In 2005 studeerde Meike af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht als “Bachelor of Music in Conducting”, ook wel bekend als HaFa-directie. 

Inmiddels is ze sinds 2000 werkzaam als dirigent bij vele verenigingen, zowel bij koren als orkesten.

In 2019 heeft ze de applicatie-opleiding koordirectie afgerond, wederom aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Wonend in het centrum van Bergen op Zoom groeide Meike op onder het geluid van de klokken van stadstoren de Peperbus. Met een oom als stadsbeiaardier kon een opleiding tot beiaardier niet uitblijven: in 2015 heeft ze aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denijn’ te Mechelen (B) haar 2e graads bevoegdheid behaald.

Als vaste dirigent is Meike verbonden aan Gemengde Zangvereniging TAVENU te Dinteloord, Gemengd Koor Excelsior te Dirksland, het Lambertuskoor te Wouw, Die Vaertsingers te Welberg, Muziekvereniging Apollo te Wissenkerke en Wachtpost 13 XXXL te Bergen op Zoom.

Werken met mensen, coachen en ondersteunen, dat is waar Meike energie van krijgt. Een ander weten te raken met haar passie en enthousiasme en mensen hun eigenheid te laten ontdekken, dat geeft haar voldoening. De studie tot Professioneel Coach aan de Academie voor Psychodynamica geeft daarmee nog meer diepgang en betekenis. 

Sinds 1 december 2020 heeft Meike haar eigen coachingspraktijk: Atelier 98 te Bergen op Zoom. Daar is zij werkzaam als professioneel coach voor persoonlijke vraagstukken en ontwikkeling. 

Scroll naar top