Dirigent leerlingenorkest

Guido van de Wijdeven

Guido van de Wijdeven is een drummer, trompettist, multi-instrumentalist en dirigent. Sinds 2016 is hij woonachtig in Kamperland. Guido werd in 1984 geboren in Sint Oedenrode en komt uit een muzikale familie. Hij groeide op met klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Op 4-jarige leeftijd begon hij zijn muzikale tocht op een oude cornet. Zo’n 4 jaar later stapte hij over op trompet. Zijn grote voorbeeld destijds? Louis Armstrong.

In zijn jeugd speelde hij trompet bij verschillende muziekverenigingen en nam hij deel aan diverse landelijke (solo)concoursen waar hij met regelmaat de eerste prijs behaalde. Als slagwerker speelde hij o.a met het Zeeuwse kopertentet ZeBrass en het ZO koperkwintet.

Guido ontdekte het drumstel op 14-jarige leeftijd en was meteen verkocht door de diversiteit van dit instrument. Hij volgde een jaar lang drumles op de Jazzacademie in Roosendaal voordat hij werd aangenomen op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam.
Hierna studeerde hij pop en jazz drums met als bijvak vibrafoon aan het Utrechts Conservatorium en Codarts Rotterdam. Na zijn conservatorium periode verdiepte hij zich in muziekproductie en volgde hij verschillende cursussen aan het beroemde Berklee College in Boston (USA). Met verschillende bands en artiesten tourde Guido de afgelopen 20 jaar door heel Europa, de Caribische eilanden en Groenland.
Sinds 2023 is hij als muziekdocent verbonden aan Muziekschool Zeeland.

Sinds maart 2024 is hij dirigent van het leerlingenorkest.

Scroll naar boven