Dirigenten harmonieorkest

Fotograaf: Carine Cats

1e dirigent Cathy Kotoun

Cathy Kotoun is een veelzijdig musicus en noemt zichzelf een innovator en changemaker als het gaat over muziek leren en muziek leren maken. Ze heeft Klassiek piano, Hafa directie en Music in Education gestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en Kunsteducatie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Bij de verschillende blaasorkesten waar ze werkzaam is profileert ze zich als innovator binnen de uitvoerende amateur blaasmuziek praktijk. Door middel van eigenzinnige programmeringen, prikkelende uitdagingen en het creëren van actieve betrokkenheid bij het artistieke proces tilt ze de amateurs met wie ze werkt naar een hoger artistiek niveau. Momenteel is Cathy als dirigent werkzaam bij de Koninklijke Harmonie Kunst en Eer en bij muziekvereniging Apollo uit Wissenkerke.

Als pianodocent heeft ze haar eigen(zinnige) lespraktijk en ontwikkelt en produceert samen met haar leerlingen bijzondere maakvoorstellingen.
Voor Muziekschool Zeeland ontwikkelt Cathy interdisciplinaire maakprojecten voor kunst- en muziekeducatie voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Hierbij ligt de focus regelmatig op blaasmuziek. Ook geeft ze presentaties over de door haar ontwikkelde MaakMuziek methodiek en het model Risicovolle Muziekeducatie. (www.pianostudiocathykotoun.com)

2e dirigent Richard Schroevers

Richard is begonnen met euphonium spelen bij fanfare Vlijt & Volharding in Oost-Souburg. 

Na de vooropleiding op het conservatorium heeft Richard enige tijd les gehad op het conservatorium in Tilburg. Hij besloot daar om zijn pabo studie af te ronden ipv fulltime de muziek in te gaan. 

Door middel van masterclasses en cursussen (ondermeer bij Henne Stoel en Johan de Meij) werd het dirigeren aangeleerd, en samen met zijn onderwijskundige kwaliteiten probeert hij het optimale uit orkesten te halen. In 2005 kreeg Richard zijn eerste eigen volwassen orkest in Hoedekenskerke. Hij heeft onder andere de fanfare van de Kleine-Trompetter Wilhelmina in Abbenbroek gedirigeerd. In Oud Gastel is Richard 10 jaar dirigent geweest en heeft hij geholpen met het opzetten van het evenement Amusant Gastels. Dit evenement kenmerkt zich door een aantrekkelijk programma voor publiek en orkest en is in de loop der jaren erg succesvol gebleken met op het hoogtepunt meer dan 700 bezoekers. 

Richard viel drie jaar geleden een aantal keer in bij Apollo Wissenkerke en daar bleek een goede klik te zijn. Inmiddels is de samenwerking officieel als tweede dirigent en repeteert hij met veel plezier op regelmatige basis met de harmonie van Apollo. 

Scroll naar top