Welkom

Muziekvereniging Apollo is opgericht te Wissenkerke op 1 mei 1889 en in 1989 hadden wij de eer de Koninklijke Erepenning te mogen ontvangen. Ondanks onze respectabele leeftijd is Apollo nog altijd sprankelend jong. Apollo heeft op dit moment ongeveer 60 leden. 

Financieel worden wij ondersteund door onze trouwe donateurs, sponsoren en krijgen wij jaarlijkse subsidie van de gemeente Noord-Beveland. Wij zijn erg blij met deze ondersteuningen. Een vereniging als Apollo staat midden in de samenleving en verzorgt een grote culturele bijdrage aan het dorp Wissenkerke en haar omgeving.

De vereniging bestaat uit verschillende afdelingen: harmonie, steelband, leerlingenorkest, samenspelgroep, blokfluitgroep en onze afdeling opleidingen. Muzikaal zijn we actief op veel terreinen.

De harmonie van Apollo verzorgt marsoptredens tijdens Koningsdag, de lampionnenoptocht en de intocht van Sinterklaas. Daarnaast worden er door de hele vereniging concerten gegeven, zoals de jaaruitvoering, zomerconcerten, najaarsconcerten en verlenen we medewerking aan de Kerstnachtdienst. Bij feesten en partijen kan tevens de steelband ingezet worden voor een vrolijke noot. Apollo neemt ook deel aan concertconcoursen. In november 2017 is de harmonie onder leiding van Cathy Kotoun gepromoveerd naar de eerste divisie tijdens het concours in Zaandam. In 2019 bestond muziekvereniging Apollo 130 jaar. We hebben dat jaar in binnen- en buitenland optredens verzorgd. Zo zijn we onder andere naar Antwerpen en Berlijn geweest en hebben we in november twee mooie jubileumconcerten gegeven op ons eigen dorp Wissenkerke. In 2020, tijdens coronaperiode, heeft de harmonie een tweetal livestream concerten gegeven.

Sinds april 2022 staat de harmonie onder leiding van Ghassan Alaboud. 

Scroll naar boven