Dirigent blokfluitgroep

Ymke de Kater

Ymke de Kater begon haar muziekloopbaan in de Hoeksche Waard. Ze kreeg daar op 10-jarige leeftijd haar eerste hoornlessen bij Na Lang Streven te Klaaswaal.

Later deed ze de Havo voor Muziek en Dans te Rotterdam.  Verder in de muziek is ze echter niet gegaan. Ze heeft de Pabo afgerond en ruim 16 jaar in de Hoeksche Waard in het basisonderwijs gewerkt.

Daarnaast bleef ze actief bij Na Lang Streven waar ze jaren de blokfluitlessen heeft verzorgd. Ook verzorgde ze schoolprojecten  om leerlingen kennis te laten maken met de (harmonie)muziek.

Voor het werk van haar man zijn ze in 2014 naar Zeeland verhuisd en neergestreken in Koudekerke. Daar woont ze nu met haar man en dochter. Via wat omzwervingen is Ymke bij Apollo Wissenkerke beland, waar ze nu met veel plezier speelt. 

Naast de blokfluitlessen bij Apollo verzorgt ze, als naschoolse activiteit voor basisscholen, korte kennismakingscursussen op de blokfluit. Ook start ze vanaf september 2021 haar eigen bijlespraktijk ‘BijlesbijYmke’ voor kinderen in het basisonderwijs.

Scroll naar boven