OPUS4

OPUS4 is een uniek orkestproject in Nederland. In november 2024 komen vier orkesten samen en geven vier concerten in vier steden. Ruim 100 muzikanten zullen deelnemen aan een waar muzikaal feest. In feite is het meer dan een feest – het is een waar fiësta. Aangezien de muziek die tijdens de concerten zal worden gespeeld volledig Spaans of Latijns-Amerikaans is.

Het samenspel van de vier orkesten ontstond bij Ghassan Alaboud, de dirigent van de vier orkesten. Ghassan, die van Syrische afkomst is en opleidingen volgde in Canada en België, verovert stilaan de Nederlandse (amateur)muziekscene. En hij denkt groot!

Het combineren van orkesten om een grotere droom te verwezenlijken is uiteraard niet nieuw. Maar wat nieuw is in het OPUS4-project is dat twee muzikale werelden elkaar op één podium ontmoeten: de symfonische- en de harmoniewereld. Dit zijn geen concerten waar verschillende orkesten hun eigen stijlen en sterke punten laten zien. Nee, de muziek voor dit project is zo geselecteerd dat iedereen samen kan spelen. Er ontstaat een uniek nieuw symfonisch harmoniegeluid in geliefde werken als Carmen, West Side Story en Bolèro.

OPUS4 zoekt sponsors!

In ruil voor een sponsorship bieden we jou zichtbaarheid door heel Zuid-West Nederland, een gratis ticket voor één van de concerten en een exclusief kijkje achter de schermen van de voorrepetitie van het concert. Wil jij dit bijzondere project mede mogelijk maken? Mail dan naar secretariaat@apollowissenkerke.nl!

Kaartverkoop

Scroll naar boven