De blokfluitlessen starten weer!

Voor de zomer een liedje kunnen spelen op de blokfluit? Dat kan bij Apollo!

Maandag 3 april starten er nieuwe blokfluitlessen bij Apollo Wissenkerke. De blokfluitlessen zijn er al vanaf groep 2! De lessen zijn gratis, alleen de blokfluit is voor eigen rekening (14,95 te koop via de vereniging).

Opgeven kan via secretariaat@apollowissenkerke.nl

Fluiten met Visjes

Fluiten met Visjes is een blokfluitcursus speciaal voor kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool. Tijdens de lessen leren de kinderen spelenderwijs de basis van het bespelen van de blokfluit.

Er wordt bij de lessen gebruik gemaakt van een notatie in de vorm van ‘visjes’. Gedurende de lessen veranderen de visjes langzaam in echte muzieknoten. De leerlingen leren de noten van de linkerhand spelen. Er wordt creatief, vanuit de belevingswereld van het kind gewerkt. Verhalend, speels en gericht op het doen. De lessen worden gegeven op de maandagmiddag van 16.00 tot 16.30 in Wissenkerke in de ‘De Uitkomst’, Ooststraat 1. 

Tom Stone
Na deze lessen of vanaf groep 4, kan er besloten worden te starten met blokfluitles aan de hand van de methode ‘Tom Stone’. Tijdens deze lessen wordt het ‘echte’ notenschrift geleerd en een begin van de muziektheorie. Daarnaast zal er doormiddel van spelletjes kennisgemaakt worden met instrumenten van een Harmonie. Deze mogen ook worden uitgeprobeerd tijdens de lessen.

De lessen worden gegeven op maandagmiddag van 16.45 tot 17.15 in Wissenkerke in ‘De Uitkomst’, Ooststraat 1.

Blokfluit
Er wordt gebruik gemaakt van speciale blokfluiten met klepjes. Hierdoor heb je minder last van gepiep en kunnen zelfs de kleinste vingers al snel een liedje spelen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top